Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Λ.Σ.: Μια χαριτωμένη ιστορία…

 
…που θα μπορούσε να είναι αληθινή!
 
Κάποτε, μια παρέα φίλων είχε μαζευτεί σε έναν πύργο. Περνούσαν μαζί πολύ ώρα και βοηθούσαν ο ένας τον άλλο, με τα “καυγαδάκια τους και με τα ωραία τους” βέβαια. Μία μέρα ωστόσο διαπίστωσαν ότι ένας από αυτούς δεν ήταν εντάξει απέναντι στους υπόλοιπους και έκανε συνεχώς ζαβολιές. Απέφευγε τις αγγαρείες και “έκλεβε” στα παιχνίδια. Αργότερα βρήκαν πως δεν ήταν ο μόνος. Τους έβγαλαν έξω από τον πύργο και, για να μην τους διώξουν οριστικά, τους είπαν πως, αν ήθελαν να ξαναμπούν, θα έπρεπε να κάνουν τον γύρο ως την επόμενη πύλη και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που υπήρχαν.
Ξεκίνησαν ένας-ένας και προχωρούσαν κουτσά-στράβα. Είχαν προχωρήσει αρκετά, ασθμαίνοντας βέβαια, όταν κάποιος πλησίασε αυτόν που βραδυπορούσε και του είπε: «Τι παιδεύεσαι; Έλα μαζί μου να σου δείξω πως θα τους την φέρεις. Αντί να τραβιέσαι, θα ορμήσεις με το αυτοκίνητό σου στον τοίχο του πύργου, θα τον γκρεμίσεις και θα ξαναμπείς μέσα σαν κύριος!»
Εύπιστος αυτός, ενθουσιάστηκε και παράτησε την προσπάθεια. Γύρισε πίσω, μπήκε στο αυτοκίνητό του, όρμησε στον τοίχο και, όπως ήταν επόμενο, ο τοίχος έμεινε ανέπαφος - με εξαίρεση κάποια γδαρσίματα - στη θέση του, ενώ το αυτοκίνητό του έγινε γυαλιά-καρφιά. Τώρα, όχι μόνο έπρεπε να ξανακάνει τον γύρο, στον οποίο είχαν προστεθεί πιο δύσκολα εμπόδια, για να ξαναμπεί μέσα, αλλά είχε μείνει και χωρίς αυτοκίνητο.
Τότε ξαναεμφανίστηκε ο τύπος που τον είχε παρασύρει και του είπε: «Την πατήσαμε. Αλλά δεν πειράζει. Και εμείς τους χαλάσαμε τον σοβά! Όσο για το αυτοκίνητο, μην σε νοιάζει. Για να πάρεις καινούργιο, εγώ θα σου εξασφαλίσω ευνοϊκότερους όρους πληρωμής!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου