Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΑΡΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ: Λευκή επιταγή και μαύρη βίβλος

 
«Όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή» δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης για να δικαιολογήσει την προσφυγή στον λαό (με δημοψήφισμα ή εκλογές) σε περίπτωση που η συμφωνία με την τρόικα (που λέγεται “θεσμοί”) «δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό».
Ενώ είχε πάρει η “πρώτη φορά αριστερά για να ανασκολοπίσει την παιδεία, να φέρει τα πάνω κάτω και να την πάει δεκαετίες πίσω σε εποχές σκοταδισμού, να κάνει ξέφραγο αμπέλι τα πανεπιστήμια και να ψηφίσει άρον-άρον ένα σωρό διατάξεις, με τις οποίες – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – είναι αντίθετη η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας.
Όπως και για να στεγνώνει την οικονομία και να στερεί από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα τον μισθό τους για να εξασφαλίζει τον μισθό των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα και να διορίσει μερικούς παραπάνω σ’αυτόν.
Όπως και για να διαθέτει “τροφεία” στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. ικανοποιώντας το “εκτροφείο” των πιο ανάλγητων εργατοπατέρων, την ίδια στιγμή που οι ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας στενάζουν – και κινδυνεύουν με “λουκέτο” – εξαιτίας του πιο ακριβού βιομηχανικού ρεύματος στην Ευρώπη.
Όπως και για να επιτρέπει στους κάθε λογής “μπαχαλάκηδες” να κάνουν άνω-κάτω την πόλη και να κάνουν “κατάληψη” όποιου κτηρίου ή χώρου επιθυμούν (άθλημα στο οποίο διέπρεψε και από το οποίο αναδείχθηκε ο πρωθυπουργός), παρά την έκδηλη δυσφορία της κοινής γνώμης.
Όπως και για να στελεχώσει όσο ποτέ άλλοτε τους διάφορους οργανισμούς αποκλειστικά με κομματικά στελέχη, συχνά τελείως άσχετα με το αντικείμενο, για να μετατρέψει το δημόσιο σε παράρτημα του κόμματος, ενώ μία από τις θεμελιώδεις αιτίες του προβλήματος της χώρας είναι η εξ αυτού του λόγου αναξιοκρατία.
Όπως και για να επαναφέρει την συν-διοίκηση των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων με τα συνδικάτα (στην πραγματικότητα την διοίκησή των από αυτά), που τόσα δεινά επεφύλαξε στον τόπο.
Όπως και για να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για να διευκολύνει την απόδραση των καταδίκων που τόσο συμπαθεί, αδιαφορώντας για τις απόψεις των πολιτών.
Όπως και για να καταργήσει την ποινικοποίηση της “κουκουλοφορίας” για να μην κινδυνεύουν να αναγνωρισθούν ούτε καν οι δολοφόνοι τύπου “Marfin” μετά την ευαγή δράση τους.
Ούτε και για να καλλιεργήσει ξεδιάντροπα το ανθελληνικό πνεύμα στην Ευρώπη και το αντιευρωπαϊκό στην Ελλάδα, που θα πληρώσει πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον ο λαός.
Όπως και για να μετατραπεί το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό φέουδο και όργανο προπαγάνδας της Προέδρου της, σε βαθμό που ταιριάζει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Έ, μετά από τόσες “λευκές επιταγές” που πήρε από τον λαό, φαίνεται ότι στο μπλοκάκι του δεν περίσσεψε και μία για την συμφωνία (λέγε με “μνημόνιο”) με τους “θεσμούς” (λέγε με “τρόικα”). Δέκα όλες κι όλες έχει το κάθε μπλοκάκι που χορηγείται στον απλό πολίτη. Πάει, σώθηκαν. Και στους υπερχρεωμένους δεν χορηγείται καινούργιο, αν δεν καλύψουν μέχρι κεραίας το αντίτιμο των επιταγών που έχουν εκδώσει. Κοντολογίς, αν δεν υποστούν τις συνέπειες της αφροσύνης των εντολοδόχων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου